HU-1163 Budapest, Védő u. 8 +36 30 646 0946 office@info-portal.hu, iroda@info-portal.hu

Tervezői Cluster

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy a tervezői piaci szegmens folyamatos átalakulás alatt áll. A tervező cégek differenciálódnak, azaz egy cégben általában egy szakág tervezői csoportosulnak. Ennek oka a szakmai felelősségvállalás biztosításának vágya, és egy tiszta profil fenntartása. Cégünk folyamatosan építi a Tervezői Cluster-t, mely egy olyan szakági, kölcsönös partneri szerződés, amely alapján különböző profilú tervező cégek közösen képessé válnak nagyobb, több szakágat lefogó projekteket is elvállalni. Így a technológiától, a magasépítészeten át, a vagyonvédelemig minden szakági tervezést képesek vagyunk elvégezni.

A Cluster lényege, hogy minden munkára megfelelő mennyiségű szakembert lehessen előteremteni, amit 1 cég nehezen tudna, vagy egyáltalán nem képes felvonultatni. Fontos, hogy a megrendelőnek a tervezésre fordított figyelmet, projekt management feladatokat/költségeket csökkentsük. A Megrendelő 1 céggel áll kapcsolatban, aki az adott projektben a többi szakági tervező céget összefogja, és az idő/munka management-et elvégzi, levéve a megrendelő válláról a szétszabdalásból keletkező feladatokat (szakági harmonizáció, egyeztetések, tervezési határok deklarálása, határidők, információ megosztás).

Kiknek szól a Cluster?

A Tervezői Cluster egyfelől az olyan, kisebb létszámú tervező cégeket célozza meg, melyek kapacitása nem elegendő ahhoz, hogy egyedül nagyobb munkákban is részt vegyenek. A Cluster segítségével azonban önállóságukat megőrizve, ám mégis egy nagyobb szakemberi gárda szárnyai alatt dolgozhatnak, továbbá ez egy remek lehetőség arra, hogy megmutassák szaktudásukat, számot adjanak képességeikről nagyobb, komplexebb tervezési feladatokban is. A Cluster segíthet továbbá a megrendelői oldalnak is, melynek korlátolt lehetősége van tervezői, szakági munkaerőhöz eljutni. A Cluster biztosíték még arra is, hogy egy adott szereplő megingása esetén egy másik, Clusteren belüli szakcég segítségével orvosolható a kiesés. Mi társcégeink segítségével képesek vagyunk bármilyen nagyságú, komplett tervezési munkát elvégezni, az építészeti feladatoktól a vagyonvédelmi rendszerekig.

Amennyiben érdekli az együttműködés, keressen meg minket a részletekért.

Mit nyújt a Cluster a tervező cégeknek?

Kedves leendő partnerünk!

A tervezői Cluster tagjai a következő előnyöket élvezhetik:

  • a Cluster tagjai közös tudásbázishoz való hozzáférése (szabványtár stb.)
  • a Cluster tagjainak belső oktatásokon való részvétel (mindenki oktat/mindenki részt vehet)
  • tervezői szoftveres tool-okhoz való hozzáférés
  • közös profil – vagyis megjelenés a piacon
  • nagyobb közös piac elérése
  • a Cluster-t megkereső munkákhoz való hozzáférés és új piaci lehetőségek
  • több szakági tervező céghez való kapcsolódás, és kontaktus elérése
  • akár a Cluster tagjai által hozott munkákhoz való bekapcsolódási lehetőség

A célunk, hogy a szakmai tervező kis cégeket összefogva, egymást segítve képesek legyünk tudásunkkal szolgálni a piac több területén.

Kedves tervező kolléga! A jelenlegi piaci helyzet a következő:
A piac sebes sodrású folyóján minden tervező cég csónakja imbolyog. Kinek jobban, kinek kevésbé. Ezek a csónakok függetlenek egymástól, és csak néha állnak össze 1-1 munka erejéig.

Mi lehetőséget adunk rá, hogy a csónakok partnerekként, egy nagyobb entitássá kapcsolódjanak össze, a terheket megosztva, de természetesen kellő rugalmassággal: ahol megvan kinek kell előre mennie, ott a vezetést az aktuális „tervezői csónak” veszi át. A folyón így végtére is egy nagy és erős hajó látszik, mely sok kis csónak összessége. Ez a célkitűzésünk.

Amennyiben érdekli az együttműködés, keressen meg minket a részletekért.

Miért kell a Cluster?

Az évek sajnos azt bizonyítják, hogy a tervezési területen egyre kevesebb az aktív dolgozó. A tervezők a szakmájukat elhagyva, más területeken helyezkednek el. A tervezői létszám drasztikus csökkenését egyben erősíti a munkakörnyezet megváltozása és az oktatás hiányosságai. A tervezői szakma fénye megkopni látszik, és ezen javítani kell. A Cluster tagjainak vállalniuk kell, hogy nemcsak a saját, de a Cluster többi tagjának is oktatást biztosít évi 1 alkalommal. A Cluster így az új tervező szakemberek számára is tudna szakmai, kifejezetten tervezéssel kapcsolatos oktatási lehetőségeket biztosítani. Ezáltal az alkalmazott tervezők szakmai fejlődése is biztosítottá válna, akár kisebb cégeknél is. A Cluster biztosítaná a tudásáramalást a szereplők között, komoly anyagi ráfordításoktól megkímélve a kisebb cégeket. A piacon a tiszta profilú cégek kimaradnak a nagyobb komplex tervezési feladatokból. Ezért a közös együttműködést ezt lehetővé teszi.

Amennyiben érdekli az együttműködés, keressen meg minket a részletekért.